FC Nitra "B" - AFC Nové Mesto nad Váhom

5.kolo futbalovej II.ligy - skupina západ
31.august 2008, ne.

Konečný výsledok 2:0 (1:0)
Góly: 45.Boszorád, 68.Jakubjak
Vylúčení: ŽK: 86.Hottek - 40.Končitík, 86.Stano; rozhodovali: Matúš - Kachnič, Knopp, 200 divákov

Zostavy:
Nitra "B": Lukáš Hroššo - Ján Harbuľák, Martin Boszorád, Karol Karlík, Igor Kotora (68.Roman Žikavský) - Ľuboš Kolár, Jakub Sailer, Michal Jakubjak (80.Lukáš Ďuriš), Jakub Hottek - Arnold Šimonek (64.Marek Košút)
N.Mesto: Daniel Rajník - Peter Drahno, Alexander Homér, Pavol Šupka, Jaroslav Gardian (75.Patrik Bujna) - Branislav Balocký, Antonín Končitík (60.Peter Jakuš), Martin Horúcka, Michal Stano - Juraj Vlado (24.Martin Rusnák), Matej Rožník

Zápas s Novým Mestom mal byť z cyklistického hľadiska iba bežným poobedňajším výjazdom Alekšince – Nitra a späť, no keďže Rozlúčka s letom sa v Štúrove o deň pretiahla, prichádzam k nitrianskemu štadiónu pod Zoborom priamo z juhu Slovenska. S predstihom asi 10 minút si pri vedľajšej hracej ploche obsadzujem fleka, vyberám proviant z čerpacej stanice (bageta, minerálka) a dopĺňam energiu pred ďalšou cestou.
Hostia začali jalovo. Rezerva Nitry úvodným náporom zatlačila Považanov pred vlastnú bránu. V 14.minúte sa v súboji s vybiehajúcim gólmanom Nového Mesta Rajníkom ocitol v gólovej príležitosti Kolár, v poslednej chvíli zachraňoval Gardian. O štyri minúty sa po osi Rožník – Drahno dostali hostia pre bránku „béčka“, ich príležitosť zmaril Hroššo. Gólu sa rezerva Nitry dočkala až v závere prvého dejstva, keď Škrováň prihral Boszorádovi a ten špičkou kopačky zasunul popod Rajníka.
Prestávka mi pripadala nekonečná. Slnko ešte aj v podvečerných hodinách pálilo jak čert, pri „jednotke“ som ani nemohol zložiť kosti, iba postáť. Na začiatku druhého polčasu sa o zvýšenie skóre pokúšal nitriansky hrotový hráč Šimonek, ani jedna z jeho šancí sa však neujala. Po krátkej chvíli prebrali hru hostia, paradoxne však inkasovali z kopačky Jakubjaka. Aj napriek dvojgólovému manku sa Považania nevzdávali, v snahe o prienik pred Hroššovu bránu im pomáhala aj určitá nervozita a nekoncentrovanosť domácich. Napokon futbalisti Nového Mesta nevsietili ani kontaktný gól, stretnutie sa skončilo presvedčivým víťazstvom „béčka“ Nitry.
Po zápase vyčkávam Jana pri bufete Na Sihoti, odkiaľ s kofolou v ruke postupujeme cez Párovce smerom na Štúrovu. Dôvodom je, že kolega sa ponáhľa na Klokočinský jarmok, kde ho už čaká jeho „milá“. Mne ostáva posledný úsek, od križovatky Párovskej a Štúrovej ulice vyrážam na Alekšince okolo 19:40 hodín. Das ist alles.

Hlasy:
Róbert Barborík (tréner Nitry "B"): ???
Stanislav Mráz (tréner N.Mesta): ???

Výsledky ostatných zápasov 5.kola: MFK Vrbové - FC ŠKP Dúbravka /2:1/, ŠK SFM Senec - MŠK Iskra Petržalka /3:1/, ŠK Blava Jaslovské Bohunice - OTJ Moravany n.V. /0:0/, FK Spartak Vráble - FK Slovan Nemšová /3:0/, ŠK Slovan Bratislava jun. - MFK Topvar Topoľčany /3:0/, FC Spartak Trnava "B" - FK Púchov /1:2/, FC Artmedia Petržalka "B" - FK Rača /1:1/

Fotodokumentácia (výber):



© Text: Roland Nádaskay, Foto: Roland Nádaskay

HLAVNÁ STRÁNKA
ŠPORT