FC Nitra "B" - FC Artmedia Petržalka "B"

21.kolo futbalovej II.ligy - skupina západ
20.apríl 2008, ne.

Konečný výsledok 2:0 (1:0)
Góly: 20.Glenda, 72.Kolár
Vylúčení: ŽK: 56.Čeman - 33.Nascimento, 64.Gáll; rozhodovali: Michalian - Farkaš, Roszbeck, 100 divákov

Zostavy:
Nitra "B": Tomáš Tujvel – Adrián Čeman, Lukáš Ďuriš, Ján Harbuľák, Ján Leško – Michal Jakubjak (80.Marián Farkaš), Róbert Glenda, Zoltán Gyepes, Lukáš Hnilica, Ľuboš Kolár (88.Miroslav Kúth) – Ondrej Čurgali (85.Matúš Moravčík)
Petržalka "B": Šimon Škula – Peter Šopinec, Dušan Gáll, Patrik Mráz (58.Ján Gerzanič), Ivan Bucheľ (27.Marián Béber) – Andrej Kalina, Kleber Silva do Nascimento (46.Ernest Nagy), Peter Čvirik, Branislav Fodrek, Andrej Hanták – Zbyněk Pospěch

Pôvodne som mal v pláne vybehnúť v sobotu na cyklistiku, lenže akosi sa nám na ďalší týždeň nakopilo učenie; príprave do školy teda venujem viac-menej celú sobotu (s prestávkami :) a nedeľné doobedie. Krátko popoludní som dal trocha do poriadku bicykel a vyrazil na cesty. Alekšince opúšťam v predstihu, futbal začína až o štvrtej, trocha sa teda ešte prebehnem. Z Čakajoviec sa stáčam na sever, prechádzam cez Ľudovítovú, Výčapy-Opatovce a krížom cez pole do Bádic. Tak ako minulý víkend, z tejto dedinky, pôvodne súčasti Podhorian, pokračujem poľnou cestou križujúcou stráne na úpätí Žibrice do Mecheníc. Bol som v tom, že mám čosi vyše hodinu a pol, no hodinky na cyklocomputri stále ukazovali „zimný“ čas. Nuž, musím si pohnúť. Okolnosti mi však prajú, vietor mám v chrbte a tempo pomerne rýchle, medzi 25-30 km/h. Do Nitry sa dostávam cez Drážovce a Šindolku, kde ma pri sľubnom šprinte na moment zastavuje telefonát od spolužiačky Ivany, Janovej terajšej frajerky. Na zápase sa stretneme.
K štadiónu prichádzam v podstate načas (i keď som už nestihol vyhlásenie zostáv), úvodným výkopom zahajuje stretnutie dvojica domácich hráčov Glenda – Čurgali. Nitrianska rezerva nastúpila s minimom posíl z „áčka“, okrem stabilného Tujvela nastúpili ešte Čeman a Leško. Zato Artmedia pricestovala s päticou hráčov zvučných mien – Fodrek, Čvirik, Mráz, Brazílčan Kleber a útočník Pospěch. Po správnosti teda začali prví hroziť hostia, zaujali najmä dva prieniky legionára Klebera, ktorým chýbala gólová koncovka. Domáci kontrovali v 9.minúte, Kolár hlavičkoval do brvna Škulovej bránky. Nitrianska rezerva sa postupne chopila iniciatívy. V 14.minúte Kolár centroval na Jakubjaka, ten však pálil vedľa. Gólový účet stretnutia bol otvorený v 20.minúte – Hnilicov center našiel do šestnástky nabiehajúceho Glendu, ktorý hlavičkoval za chrbát petržalského brankára. Domácim sa už v prvom polčase aj napriek územnej prevahe nepodarilo premeniť ďalšie šance, navyše sa niekoľkokrát ocitli v ofsajdovej pasci obrany Artmedie. Hra sa kúskovala a presúvala so stredu poľa.
Po zmene strán zvýšili hostia aktivitu, mali aj niekoľko priamych kopov, štandardky Fodreka a Čvirika však boli bez efektu. Sľubné príležitosti na strane Nitranov nevyužil Čurgali a v 65.minúte po prudkej strele ani Kolár. Obaja menovaní však mali prsty v druhom góle Nitry – najskôr akciu založil Hnilica, loptu posunul voľnému Čurgalimu, ten našiel Kolára, ktorý efektnou „rybičkou“ prekonal petržalského gólmana Škulu. Domáci potom takticky striedali, pričom všetky tri striedania vyčerpali v poslednej desaťminútovke. Minútu pred koncom sa rezervisti Nitry ocitli vo vyloženej príležitosti, lopta sa dostala k nabiehajúcemu Moravčíkovi, ktorý však tutovku z bezprostrednej vzdialenosti nepremenil. Dostal sa do skrumáže, a hoci loptu následne tlačil do brány doslova celým telom, chýbali centimetre. Skóre sa už nemenilo, domáci vyhrali zaslúžene. Keďže ich ambíciou je umiestniť sa spomedzi „béčiek“ najlepšie v II.lige západ, zdolali svojho hlavného rivala.
Po zápase vyčkávame s Ivanou na Jana, nato sa presúvame do preplneného pohostinstva na Župnom námestí (Pod agátmi). Strávili sme tu pomerne dosť času, smerom domov vyrážam až okolo siedmej. Vraciam sa cez Lužianky a Zbehy.

Hlasy:
Marián Süttö (tréner Nitry "B"): „Moji zverenci predviedli výborný výkon, niet im čo vyčítať. Obranná fáza pracovala dobre, svedčí o tom aj nula Tujvela. Dnes som spokojný, chlapcov treba pochváliť.”
Richard Schwartz (tréner Petržalky "B"): ???

Výsledky ostatných zápasov 21.kola: FK Púchov - FC ŠKP Dúbravka /2:1/, MFK Topvar Topoľčany - ŠK Slovan Bratislava "B" /1:3/, FK Rača - AFC Nové Mesto n.V. /0:1/, FC DAC 1904 Dun.Streda - ŠK SFM Senec /0:0/, MFK Vrbové - FC Spartak Trnava "B" /2:0/, FK Spartak Vráble - OTJ Moravany n.V. /4:0/, PŠC Pezinok - FK Slovan Nemšová /0:1/

Fotodokumentácia (výber):



© Text: Roland Nádaskay, Foto: Roland Nádaskay

HLAVNÁ STRÁNKA
ŠPORT