FC Nitra "B" - FK Púchov

24.kolo futbalovej II.ligy - skupina západ
4.máj 2008, ne.

Konečný výsledok 2:1 (1:0)
Góly: 32.Šimonek, 66.Šimonek – 87.Martinka
Vylúčení: ŽK: 48.Meliš (PU); rozhodovali: A.Somoláni, Sliš, Knopp, 150 divákov

Zostavy:
Nitra "B": Tomáš Tujvel – Michal Jakubjak, Lukáš Ďuriš, Ján Harbuľák, Miroslav Kúth – Marián Farkaš (63.Michal Áč), Róbert Glenda (78.Patrik Jiránek), Zoltán Gyepes, Irakli Liluašvili, Roman Sloboda (89.Michal Kovan) – Arnold Šimonek
Púchov: Miroslav Valach – Peter Meliš, Pavol Brisuda, Peter Mičic, Michal Vanák - Michal Riška, Matej Náther, Michal Mojík, Ján Chovanec – Salomon Wisdom (65.Jozef Martinka), Martin Luhový (84.Pavol Holeščák)

Doma strávený víkend som chcel ukončiť futbalovým nedeľným popoludním, spojeným s menším cyklistickým výjazdom. Ten sa ale napokon nekonal, keďže oblačnosť naznačovala možné prehánky. Avšak hneď ako sme Alekšince opustili autom, vyjasnilo sa. Kým rodičia majú v pláne nákup v Max-e, ja sa s Rudolfom odoberám k futbalovému štadiónu, kde sa stretávame s Robom Hauserom. Neskôr, už počas hry, prichádza Ivana. Výnimočne sedíme na hlavnej krytej tribúne, keďže na „béčku“ je to zadarmo.
V poslednom zápase rezerva Nitry iba remizovala v Topoľčanoch, no so susedom z hornej časti tabuľky, Púchovom, to vyzerá na ešte ťažší zápas. Stretnutie sa začína o 16:30 hodín rozohrávkou domácich hráčov. Iniciatívu v úvode prebrali Púchovčania, ktorí niekoľkokrát z diaľky ohrozovali Tujvelovu bránku. Náther však trafil iba bočnú sieť. Napriek tomu, domáci, hrajúci v trocha „rozhádzanej“ zostave, nepôsobili dojmom slabšieho na ihrisku. Najmladší hráč zápasu, iba 17-ročný Šimonek, zakončoval po outovom vhadzovaní, avšak nepochodil hlavičkou ani po dorážke. Po polhodine hry zo stredu poľa uvoľnil Glenda hrotového hráča Nitry Šimoneka, stíhaného dvoma obrancami hostí, ktorý z dvadsiatich metrov prekonal púchovského Valacha.
V priebehu polčasovej prestávky sa presúvame z krytej tribúny popri ovále, kde stretávame Martina L. (nie práve častého návštevníka zápasov B-mužstva), na náprotivnú stranu hriska. Po zmene strán pôsobili istejšie Nitrania. Zhruba po hodinke hry Sloboda zo skrumáže pred Valachovou bránkou nahral späť Farkašovi, ktorý z hranice pokutového územia napálil iba do pozorného gólmana hostí. Po ďalšom prieniku Slobodu, azda jediného „pomocníka“ z A-mužstva, sa kopal roh, odrazená lopta našla Šimoneka a ten nemal problém zvýšiť na 2:0. Krátko nato sa domácim opäť naskytla príležitosť skórovať, Šimonek našiel Liluašviliho, no ten v tutovke stroskotal na Valachovi.
Domáci strážca svätyne Tujvel doposiaľ nemal veľa práce, no jeho mužstvo sa s pribúdajúcim časom dostalo do útlmu a šance sa objavili aj na kopačkách Púchovčanov. Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času znížil projektilom z 20 metrov hosťujúci Martinka. V nadstavenom čase dostali Považania výhodu priameho kopu a pred bránkou Nitry doslova horelo – po niekoľkých dorážkach, vrátane nebezpečnej Chovancovej, so šťastím ratoval Tujvel. Hlavný rozhodca Somoláni krátko nato zápas ukončil. Rezerva Nitry teda zdolala relatívne silného súpera, čím sa pevnejšie usadila na špici tabuľky so stratou len 5 bodov na vedúcu Dunajskú Stredu. Ešte pripomeniem, že Púchov je bývalým účastníkom najvyššej súťaže, z ktorej po záchranárskej „naháňačke“ s Interom vypadol v roku 2006. Pre nedostatok finančných prostriedkov sa potom prehlásil až do II.ligy západ.

Hlasy:
Marián Süttö (tréner Nitry "B"): ???
Pavol Strapáč (tréner Púchova): ???

Výsledky ostatných zápasov 24.kola: FC ŠKP Dúbravka - FC DAC 1904 Dun.Streda /2:1/, MFK Vrbové - FK Spartak Vráble /0:0/, ŠK SFM Senec - FC Artmedia Petržalka "B" /2:1/, AFC Nové Mesto n.V. - ŠK Slovan Bratislava "B" /1:2/, OTJ Moravany n.V. - FK Rača /0:3/, FC Spartak Trnava "B" - PŠC Pezinok /6:0/, FK Slovan Nemšová - MFK Topvar Topoľčany /0:0/

Fotodokumentácia (výber):






© Text: Roland Nádaskay, Foto: Roland Nádaskay

HLAVNÁ STRÁNKA
ŠPORT