FC Nitra "B" - MFK Topvar Topoľčany

8.kolo futbalovej II.ligy - skupina západ
23.september 2007, ne.

Konečný výsledok 0:0
Góly: ----
Vylúčení: ŽK: Matušík, Mucha, Šmitala (TO); rozhodovali: Doboš - Bacsa, Černek, 150 divákov

Zostavy:
Nitra "B": Tomáš Tujvel - Marián Bernát, Ján Harbuľák, Karol Karlík, Miroslav Kúth - Juraj Magyar (72.Imrich Farkaš), Róbert Glenda, Lukáš Hnilica, Matej Guzmický, Ľuboš Kolár (72.Marián Farkaš) - Jaroslav Machovec (76.Lukáš Ďuriš)
Topoľčany: Ivan Mikuláš - Miroslav Čuhák, Ľubomír Teplanský, Juraj Bačík, Juraj Ondrka - Miroslav Pavlovič (82.Marián Grznár), Vladimír Candrák, Juraj Matušík, Ján Mucha, Ľuboš Šmitala - Stanislav Detko (90.Filip Goga)

Okolo tretej hodiny nedeľného popoludnia po krátkych prípravách vyrážam bicyklom smerom na Nitru. Jano ma totiž pozval na zápas jeho B-mužstva Nitry proti neďalekým Topoľčanom. Ide teda o regionálne derby medzi trogármi a žochármi, ktoré sľubuje atraktívny, hoci pre mňa možno menej zaujímavý futbal. Na rozdiel od stretnutia s Vrábľami, sa dnes zápas odohrá na hlavnom trávniku. Návšteva sa spočiatku dá spočítať takpovediac na prstoch jednej ruky, no zopár ľudí do výkopu pribudlo.
Na prvý polčas som sa rozhodol „zakotviť“ na južnej strane hľadiska, pričom som aj trocha pokecal s kolegom Lacom – ten posedával na susednej tribúne s hŕstkou „skalných“. Samotný zápas začal po ohlásení zostáv, rozhodcov a delegátov o 16:00 hodín. Svižnejšie zahájili hru domáci, dostali Topoľčancov pod tlak a už v 10.minúte sa mohli tešiť z gólu, keď Bernát z hranice šestnástky prestrelil skrumáž pred brankárom hostí. Čiarový „sudí“ však odmával ofsajd. Postupne skúšali skórovať aj Glenda, Kolár či kapitán Hnilica, no bez efektu a po štvrťhodine sa hra začala vyrovnávať. Brankár nitrianskej rezervy Tujvel musel zasahovať po Detkovom presnom centri a strele Šmitalu. Približne po polhodinke stretnutia sa až prekvapivo hladko podarilo preniknúť obranou hostí Guzmickému, ten si elegantne prehodil gólmana Mikuláša, no lopte cestu do siete zmarila pravá zrďka. Vzápätí kontrovali Topoľčany, keď Candrák priťukol loptu Pavlovičovi, ktorý sa ale o gólové zakončenie sám pripravil.
Počas polčasovej prestávky som sa presunul na opačnú stranu ihriska, do dolnej časti hlavnej tribúny, odkiaľ som mal na fotografovanie lepší výhľad. Druhé dejstvo prinieslo opäť vyrovnanú partiu, hra sa rýchlo presúvala zo strany na stranu. Viac príležitostí mali určite nitrianski „béčkari“, ibaže žiadnu nepremenili. V závere sa už aj takticky striedalo, bolo vidieť, že Topoľčany sa radšej pokúsia postrážiť si bodík, pretože domáci hrali aktívne. Škoda tej bezgólovej remízy.
Hneď po ukončení stretnutia vyrážam od štadiónu na Šindolku a smer domov cez Čakajovce, Zbehy a Andač. S Janom som sa teda tentoraz nestretol, zajtra si však podiskutujeme o zápase v škole.

Hlasy:
Marián Süttö (tréner Nitry "B"): „Nie som spokojný so striedajúcimi hráčmi. Neboli dostatočne rozcvičení. Takto sme nehrali s tromi čerstvými, ale skôr bez troch hráčov.”
Adam Farkaš (tréner Topoľčian): ???

Výsledky ostatných zápasov 8.kola: FC ŠKP Dúbravka - ŠK Slovan Bratislava "B" /2:1/, AFC Nové Mesto n.V. - FK Púchov /0:0/, ŠK SFM Senec - PŠC Pezinok /4:0/, OTJ Moravany n.V. - FC Artmedia Petržalka "B" /0:2/, MFK Vrbové - FC DAC 1904 Dun.Streda /0:0/, FC Spartak Trnava "B" - FK Spartak Vráble /0:0/, FK Slovan Nemšová - FK Rača /1:0/

V nedeľu derby s Topoľčanmi!
Nitra, 23.septembra 2007 - Po troch zápasoch na ihriskách súperov sa druholigová nitrianska rezerva znova predstaví v domácom prostredí. Na hlavnom štadióne privíta v nedeľu o 16:00 neďaleké Topoľčany, proti ktorým si Süttöho zverenci robia zálusk na ďalšie body do tabuľky. „V mužstve panuje vynikajúca atmosféra a pred nedeľňajším zápasom sme dobre naladení,“ povedal stredový záložník Matej Guzmický, podľa ktorého nebude mať rezerva proti Topolčanom ľahkú úlohu. „Budeme si musieť poradiť bez pomoci A mužstva, ktoré hrá v sobotu večer v Košiciach. Nič to však nemení na tom, že sa zo všetkých síl pobijeme o dobrý výsledok,“ dodal „Guzo”, ktorého optimizmus doplnil aj obranca Marián Bernát. „Myslím si, že vyhráme. V kabíne je veľká pohodička a dobrý pocit umocnil aj sobotňajší ranný tréning. Verím, že potvrdíme body zvonku a fanúšikom dokážeme, že tie víťazstvá nie sú dielom náhody. Na derby s Topoľčanmi sa veľmi tešíme, o to viac, že posledné tri kolá sme hrali vonku,“ povedal „Bery“. Trénerovi nebude k dispozícii Matúš Herud, ktorý si za červenú kartu v predošlom kole odpykáva štvorzápasový dištanc. Pre menšie zdravotné problémy nezasiahne do hry ani Ivan Kováč, strelec víťazného gólu v Rači.


Fotodokumentácia (výber):




© Text: Roland Nádaskay, Foto: Roland Nádaskay

HLAVNÁ STRÁNKA
ŠPORT