FC Nitra juniori - FC Spartak Trnava "B"

8.kolo futbalovej II.ligy - skupina západ
19.september 2010, ne.

Konečný výsledok 1:0 (1:0)
Góly: 33.Kolár (penalta 11 m)
Vylúčení: ŽK: 21.Ivančík; rozhodovali: Páchnik - Martiš, Vitko, 120 divákov

Zostavy:
Nitra jun.: Martin Chudý - Ján Leško, Ján Harbuľák, Filip Kinček, Lukáš Zelenický - Kristián Pindeš - Slavomír Bališ, Filip Moravčík, Andrej Ivančík (83.Peter Pfeifer) - Ľuboš Kolár (75.Erik Pénzeš), Marek Gajdošík (90.Adam Halaji)
Trnava "B": Ján Slovenčiak - Róbert Humel (59.Martin Guldan), Patrik Čarnota, Patrik Banovič, Martin Mikovič - Matej Rehák, Erik Sabo, Peter Zvolenský, Tomáš Mikinič, Michel Cury Neto - Kočiš (70.Rastislav Vdovjak)

Po skončení mapovacieho kurzu sa s krátkym, jednodenným zastavením v Prahe vraciam domov. Vo štvrtok popoludní som sa po dlhej dobe rozhodol „prevetrať“ bicykel, odpočívajúci počas mojej neprítomnosti v letnej kuchyni. Pôvodný plán na piatok bolo barbecue spojené s vyprázdnením súdka piva (Bitburger), ktorý som v lete dovláčil z ďalekého Saska. Predbehol ma však bývalý kolega Kazán, organizujúci akúsi gulášpárty, na ktorej som na napokon rozhodol zúčastniť. Vzhľadom na ten sud piva aj s Tomášom Radeckým. Noc z piatka na sobotu prebehla nezvyčajne pokojne (keď to porovnávam s ešte živými spomienkami z mapáku). Nedeľa je dňom pekného počasia a popoludňajšieho zápasu Janovho B-mužstva, po novom „juniorky“, proti rezerve trnavského Spartaku. Ďalšia príležitosť zajazdiť si.
Zápas sa začína o štvrtej, z Alekšiniec vyrážam krátko po štvrť a na nitriansku Sihoť, kde sa nachádza futbalový štadión, prichádzam s približne päťminútovým predstihom. Jazda prebehla teda dosť rýchlo, asi som mal vietor v chrbte. Oproti posledným dvom zápasom, na ktorých som sa zúčastnil (vs. Rača, Pezinok) sa dnes hrá na vedľajšej ploche, takzvanej jednotke. Nesmie chýbať Ivana, prichádzajúca tesne po úvodnom výkope. Po bezmála mesiaci sa máme o čom zhovárať.
Do stretnutia vstúpili, povedal by som, aktívnejšie domáci, no Trnavčania hru zakrátko vyrovnali, dianie sa presunulo medzi šestnástky oboch mužstiev, ktorým akoby robil ťažkosti menej kvalitný trávnik „jednotky“. Až po začiatok tretej desaťminútovky sa neudialo vcelku nič. Za zmienku stojí iba Zelenického strela, ktorú gólman hostí Slovenčiak vytlačil na roh. V 33.minúte domáci brankár Chudý dlhým výkopom našiel v šestnástke Trnavy Gajdošíka, ktorého pri preberaní lopty nedovolene bránil jeden z trnavských stopérov, čo rozhodca odmenil pokutovým kopom. Z bieleho bodu poslal domácich do vedenia Kolár. Krátko nato mohlo byť už 2:0, no v brejkovej situácii skazil Bališ finálnu prihrávku.
Polčasová prestávka sa mi zdala akási dlhá, azda preto, že sa od mierneho vetra ochladilo, čo vzhľadom na môj krátky rukáv nebolo práve ideálne. V druhom dejstve sa pokračovalo v nevábnom futbale, až desať minút po zmene strán sa vyskytla prvá za zmienku stojaca akcia – tutovka domáceho Ivančíka, ktorý však zakončil do priestoru brankára. Za hostí mohol vyrovnať hlavičkujúci Guldan, proti však bol Chudý, neujalo sa ani niekoľko pokusov Trnavčanov zo štandardiek. S blížiacim sa koncom zápasu je čoraz jasnejší zisk troch bodov pre „juniorku“ FC Nitra. Keďže mi už chladné ovzdušie začínalo byť nepríjemné, rozlúčil som sa s Ivanou (s tým, že možno sa uvidíme na najbližšom ligovom zápase), sadol na bike a poriadne zabral do pedálov v snahe sa zohriať. Nazad do Alekšiniec prichádzam takmer bez zastavenia a opäť v úctyhodne krátkom čase. Zajtra si už dám „ozajstnú“ cyklistiku.

Hlasy:
Michal Kuruc (tréner Nitry jun.): „Chcel by som pochváliť hráčov za ich bojovnosť, hoci ihrisko nebolo práve ideálne a mali sme na ňom problémy s rozohrávkou, dokázali sme sa s tým vysporiadať. Chlapci bojovali od začiatku do konca, a preto si víťazstvo zaslúžili. Ťažko vyzdvihovať jednotlivcov, dnes zabral celý kolektív.“
Peter Zelenský (tréner Trnavy "B"): ???

Výsledky ostatných zápasov 8.kola: FKM Nové Zámky - FC ŠTK 1914 Šamorín /4:4/, MFK Topvar Topoľčany - PŠC Pezinok /2:0/, OTJ Moravany n.V. - AFC Nové Mesto n.V. /2:0/, TJ Spartak Myjava - ŠK Slovan Bratislava jun. /3:0/, MFK Vrbové - ŠK Blava Jasl.Bohunice /2:0/, FK Slovan Nemšová - FK Rača /1:1/, ŠK Bernolákovo - FK Spartak Vráble /0:2/

Fotodokumentácia (výber):




© Text: Roland Nádaskay, Foto: Roland Nádaskay

HLAVNÁ STRÁNKA
ŠPORT