HK Ardo Nitra - HC Kometa Brno

Prípravný zápas
30.august 2007, št.

Konečný výsledok 2:3 (1:1, 0:2, 1:0), samostatné nájazdy 1:0
Góly: 9.T.Chrenko (M.Chrenko), 52.Kolník - 5.Moskal (Ambruz), 24.Moskal (Ambruz), 30.Hodek (Zábranský)
Vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0; rozhodovali: D.Konc - Mášik, Vizi, 1000 divákov

Zostavy:
Nitra: Marek Mastič (30.Branislav Konrád) - Tomáš Špila, Robert Lukas, Dimitrij Suur, Tomáš Sedlák, Ján Galko, Boris Majeský, Daniel Socha, Anton Petruk - Miroslav Kováčik, Ján Lipiansky, Ľubomír Kolník - Ivan Dornič ml., Miroslav Štefanka, Martin Vozdecký - Jakub Ručkay, Tomáš Chrenko, Matúš Chrenko - Lukáš Vadrna, Ivan Raček, Henrich Ručkay
Brno: Lukáš Hronek - Vratislav Čech, Jiří David, Marián Morava, Alexandr Lhotský, Rostislav Malena, Jan Mikel, Vojtěch Kloz, Tomáš Fojtík - Radek Dlouhý, Petr Lipina, Pavel Vostřák - Martin Ambruz, Patrik Moskal, Michal Černý - Aleš Staněk, Juraj Prokop, David Appel – Miroslav Barus, Martin Zábranský, Daniel Hodek - Peter Sojčík

O konaní tohto zápasu, pre nitrianskych hokejistov predposledného v letnej príprave, som sa dozvedel viac-menej na poslednú chvíľu z internetu. Keďže bolo hlásené nie práve najpriaznivejšie počasie (teda na nejakú cyklistiku), rozhodli sme sa naň vybehnúť – koniec-koncov brnianska Kometa, držiteľ jedenástich československých titulov, aktuálne však účastník druhej najvyššej českej ligy, nehrá na ľade Nitry každý deň.
Nitra už s týmto súperom jeden prípravný zápas odohrala, keď v júli podľahla v Rondo aréne 2:4. Odveta plánovaná nebola, no domácim odriekol Vsetín, najnovšie vylúčený z českej extraligy, Moravákom zasa ruský Jekaterinburg.
Do mesta nás doviezla mama, zo Štúrovej sa k zimáku presúvame peši a zvyšný čas pred vstupom dnu trávime posedením na futbalovom štadióne. Ľudí je zo začiatku pomerne málo, no A-tribúna sa postupne zapĺňa. Stretnutie bolo zahájené o 17:30 hodín, pričom prvá tretina priniesla viac-menej vyrovnaný hokej. Skóre na radosť pomerne početnej (na prípravný zápas) skupiny fandov Komety otváral už v piatej minúte Moskal. V 9.minúte odpovedal domáci navrátilec Chrenko, ktorý Hroneka prekonal prudkou strelou z veľkého uhla, Nitra zvýšila aktivitu v druhej polovici tretiny a dostala sa aj do niekoľkých príležitostí. Kometa sa do vedenia mohla vrátiť v 14.minúte, kedy Dlouhý trafil v oslabení iba do žrďky.
Počas pätnásťminútovej prestávky sme už mierne začali odmŕzať, no ďalšiu tretinu sme ešte strávili tam dole. Druhé dejstvo vyšlo lepšie hosťom – najskôr Moskal dorážal sám pred brankárom Mastičom a v polovici stretnutia skóroval Hodek. Od 31.minúty strážil svätyňu Nitry doliečujúci sa Konrád. Tretiu časť sme už sledovali „na stojáka“ z B-tribúny. Vyznačovala sa najmä snahou domácich o vyrovnanie, no v závere sa už len podarilo korigovať stav – osem minút pred koncom veterán Kolník rukou zachytil vzduchom letiaci puk, nahodil si ho medzi kruhy a tvrdou strelou rozvlnil sieť brnianskej bránky. To bol asi najkrajší moment zápasu. Zmenu nepriniesla ani nitrianska presilová hra bez brankára. Bonusom pre divákov bola ešte po skončení riadneho hracieho času séria nájazdov – v tej uspeli Nitránčania, keď ako jediný premenil Ivan Dornič mladší.
Zápas pre nás predstavoval akési oživenie spomienok na minulosezónne ligové duely s Košicami, no prípravou na nastávajúci ročník extraligy bol i pre nás – podmienky v „Nitra aréne“ totiž vyžadujú psychickú aj fyzickú (v prípade lístka na státie). Zo zimáku odchádzame okolo 19:45 hodín, takže autobus o ôsmej nemáme šancu stihnúť. Ostáva až osobný vlak č.5118 o 20:40 hodín, cestou k stanici teda zabíjame čas pomalým tempom.

Hlasy:
Ivan Dornič (tréner Nitry): ???
Rostislav Čada (tréner Brna): ???

Fotodokumentácia (výber):




© Text: Roland Nádaskay, Foto: Roland Nádaskay

HLAVNÁ STRÁNKA
ŠPORT