HK Ardo Nitra - HC Košice

25.kolo hokejovej Slovnaft extraligy juniorov (U20)
5.december 2007, st.

Konečný výsledok 8:1 (2:0, 0:1, 6:0)
Góly: 5.Mašlonka (Varga), 15.Uhnák (König), 45.Vojta (Hronský, Dobrý), 47.Mašlonka, 51.Barčák (Uhnák), 53.Mašlonka (Dobrý), 60.Civáň (Grošaft, Paukner), 60.Šimo (Grošaft) - 37.Čerňanský (Stríž)
Vylúčení: 9:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 3:0; rozhodovali: Bachúrik - Mášik, Kováč, 66 divákov

Zostavy:
Nitra: Peter Púš - Michal Baláška, Roland Javorčík, Ivan Káčer, Peter König, Matúš Rais, Andrej Šimo, Jakub Vojta - Rastislav Barčák, Marek Civáň, Peter Čížek, Ľuboš Dobrý, Michal Ecker, Maroš Grošaft, Tomáš Hronský, Lukáš Mašlonka, Peter Paukner, Martin Uhnák, Branislav Varga
Košice: Matúš Andreanin (Tomáš Halász) - Radek Deyl, Dušan Kobeľa, Dominik Kramár, Vladimír Marinčin, Michal Pichnarčík, Peter Slimák, Jakub Vilmon - Marcel Baláž, Erik Belušár, Martin Čerňanský, Marek Danko, Ondrej Gmitter, Tomáš Hričina, Michal Kivader, Štefan Klimek, Tomáš Murajda, Dušan Sijka, Tomáš Stríž

Keďže pred stužkovou sme mali v škole voľnejší režim, rozhodol som sa v stredu podvečer skočiť na hokej. Nie však tradične extraligový, lež mládežnícky. Program sme nacvičovali pomerne dlho, hotoví sme boli až niekedy po pol piatej, kedy opúšťam budovu Párovského Gymnázia a spolu s Janom sa presúvam k štadiónu. Kolega mal v pláne zájsť na futbal (Slovenský pohár Nitra vs.Žilina), lúčime sa teda pri zimáku s tým, že v závislosti od situácie sa na tom futbale možno zastavím. Druhý polčas už vraj bude zadarmo.
Do zimného štadióna bol problém sa dostať – bočný i hlavný vchod mali zamknutý, prešmykol som sa teda bránou k B-tribúne a preliezol poza mantinel hracej plochy k striedačkám. Usadil som sa v dolnej časti tribúny na nitrianskej polke a už vyčkával na zahájenie zápasu. Do piatej sa aj nazbieralo zopár ľudkov.
Samotná hra sa odlišovala od hokeja, na aký sme zvyknutí. Pomerne málo kombinácií, rýchly priebeh a množstvo brejkov. Nepríjemne ma prekvapila strelecká nemohúcnosť a vzbrklosť Košičanov v zakončení. Po prvom góle som čakal skoré vyrovnanie, pretože oceliari sa dostali do viacerých príležitostí, zvlášť v presilovke po vylúčení Balášku. Košičania však nielenže neskórovali, ale inkasovali.
Cez prvú prestávku sa presúvam na tribúnu na státie, dole som mrzol. Nepomohlo, zimu som cítil aj tak. Trochu ma však zahriala premenená šanca Čerňanského z 37.minúty. Do konca druhého dejstva sa už ale nič podstatné neudialo, vyrovnanie neprichádzalo. A tá zima mi už pila krv. Rozhodol som sa teda vybehnúť na futbalový štadión. Telefonicky ma posúril Jano, že už sa idú kopať penalty.
Po návrate na zimák nasledovalo čosi, na čo asi dlho nezabudnem. Vrátil som sa až štyri minúty po zahájení, stačil som však vidieť nitriansky presilovkový gól v podaní Vojtu. Domáci nato prebrali kontrolu hry a košických mladíkov absolútne prehrali. Hotová kanonáda. Neviem, čo mám nazvať vrcholom – či dva góly v sieti hostí počas ich vlastnej dlhej presilovky (Hronský išiel za napadnutie na 5 + do konca zápasu), alebo dva zásahy do tej istej bránky v poslednej minúte stretnutia.
Videl som určite najhorší zápas košickej juniorky v tejto sezóne (väčšiu nádielku už hádam ani nemožno dostať), ba aj za posledné roky. Ak nádeje HC Košice budú aj v budúcnosti podávať takéto „oslnivé“ výkony, nečaká tento klub veru svetlá budúcnosť.

Hlasy:
Jaromír Dragan (tréner Nitry): ???
Miroslav Marcinko (tréner Košíc): ???

Výsledky ostatných zápasov 25.kola: MHC Martin - HK-99 Ružinov Bratislava /2:0/, HKm Zvolen - HK Spišská Nová Ves /2:4/, HK Aquacity ŠKP Poprad - HK Dukla Trenčín /7:4/, MsHK ŠKP Žilina - HK-36 Skalica /4:0/, HC-05 Banská Bystrica - HK Trnava /5:7/, MHK-32 Li-Pa Liptovský Mikuláš - HC Slovan Bratislava /5:2/

Fotodokumentácia (výber):


© Text: Roland Nádaskay, Foto: Roland Nádaskay

HLAVNÁ STRÁNKA
ŠPORT