Cyklo Piešťany - 1.júl 2007, ne.



Začali nám letné prázdniny! Bohužiaľ, tento rok to vyšlo nejako tak, že Tatry na bicykli sa neuskutočnia, hlavne z dôvodu nízkej účasti. Večná škoda, no v zálohe sú stále tie Košice. Kým sa tam však vyberieme, trávime pár úvodných prázdninových dní doma, v Alekšinciach.
Nedeľa je prvým júlovým dňom, my sa po drobných doobedňajších domácich prácach približne o 10:45 hodín odoberáme na cyklistiku. Počasie je veľmi pekné, najkrajšie za posledné týždne, škoda by bola ho nevyužiť. Otec navrhol ísť na Piešťany, pre zmenu volíme trasu cez sedlo Havran v Považskom Inovci, kam sa dostávame po hradskej od Nitry cez Zbehy, Nové Sady, Veľké Ripňany a samozrejme Radošinu. Menšiu zastávku absolvujeme na Čertovej peci, kde sme si urobili obhliadku jaskyne lovcov doby kamennej.
Zastávku na kofolu si dávame v bufete na vrchole stúpania, na spomínanom sedle Havran (390 m.n.m.), odkiaľ potom tou kratšou, no prudšou stranou horského prechodu zbiehame do okresného mesta Piešťany. Naša cesta mieri na návštevníkmi prehustený Kúpeľný ostrov vo východnej časti mesta, kde pri hoteli Thermia palace chvíľu odpočívame.
Domov pokračujeme po ľavom brehu Váhu obcami Ratnovce, Sokolovce, Jalšové a Koplotovce na okraj Hlohovca. Tu stojíme na čerpacej stanici Slovnaft, kvôli nákupu občerstvenia v podobe čokotyčinky a nejakého chladeného nealka. Nato prejazd „Fraštákom“ a rutina po nitrianskej ceste – Kľačany, Rišňovce a o 16:20 hodín sme doma. Len v okolí Kľačanov nám postup mierne znepríjemnila kolóna kombajnov.

Počasie - prevažne jasno, slnečno, juž.vietor, tep.asi 28°C
Účastníci - Róbert Nádaskay, Roland Nádaskay
Poznámky, postrehy -

celk.vzdialenosť celk.čas výletu čistý čas jazdy priemerná rýchlosť max.rýchlosť max.rýchl. miesto
81,08 km 5:35 hod. 3:31:07 hod. 23,43 km/h 55,3 km/h Banka





Fotodokumentácia (výber):


© Text: Roland Nádaskay, Foto: Roland Nádaskay

HLAVNÁ STRÁNKA
TURISTIKA 2007