FC Nitra juniori - PŠC Pezinok

4.kolo futbalovej II.ligy - skupina západ
22.august 2010, ne.

Konečný výsledok 4:0 (2:0)
Góly: 25.Gajdošík, 36.Paukner, 56.Paukner, 80.Paukner (penalta 11 m)
Vylúčení: ŽK: 71.Moravčík - 68.Hulák, Novotný; rozhodovali: Marhefka - Bacsa, Jankovič, 100 divákov

Zostavy:
Nitra jun.: Martin Chudý - Róbert Glenda, Ján Harbuľák, Peter Pfeifer (87.Filip Kinček), Matej Svítek - Kristián Pindeš - Andrej Ivančík, Filip Moravčík, Ľuboš Kolár (60.Erkan Aliu) - Marek Gajdošík, Matúš Paukner (80.Adam Halaji)
Pezinok: Branislav Bolech - Matej Kováčik, Radoslav Kunzo, Tomáš Novotný, Roman Tarek - Richard Hulák, Matej Šmálik (46.Andrej Džubák), Patrik Volf, Jozef Genčúr - Marek Ducký (80.Nikolaj Havrila), Marián Süttö (46.Richard Hejčík)

Víkend sme strávili oslavou otcových 50.narodenín, v nedeľu odchádza Tibi a spol. do Prahy, ja mám poobede v pláne využiť dobré počasie a pred zajtrajším pokračovaním TnB sa trochu rozcvičiť – najlepšie výjazdom na zápas nitrianskej rezervy, ktorá privíta trápiaci sa Pezinok. Zápas začína o piatej, z Alekšiniec vyrážam okolo štvrť, no na štadión pod Zoborom prichádzam s asi desaťminútovým predstihom. Zakrátko sa objavuje Ivana, ktorá je už takpovediac stálicou nedeľňajších zápasov juniorky. Naposledy sme sa videli na zápase s Račou pred dvoma týždňami, je teda o čom si pokecať. Naviac asi po desiatich minútach hry sa k nám ešte pridáva Tomáš Radecký.
Čo sa týka samotného zápasu – Pezinok, majúci vo svojom kádri niekoľko bývalých prvoligistov, avšak v aktuálnej sezóne nepodávajúci veľmi presvedčivé výkony, bol v úvode zápasu domácim dôstojným súperom. Už po niekoľkých minútach im však pohrozil Kolár, ktorý však sám zoči-voči Bolechovi trafil iba do brvna. Nato začali Pezinčania kopiť chyby, domáci ich nepúšťali do šancí a sami si nejaké vypracovali – najskôr mohol okolo 20.minúty skórovať Paukner, gólman hostí ho však vychytal, nato sa po Glendovej prihrávke dostal k strele Gajdošík, ktorý parádnym lobom otvoril skóre. Krátko po tomto momente mali Pezinčania možnosť vyrovnať zo štandardky, Duckého nebezpečnú strelu však brankár nitrianskej juniorky Chudý zlikvidoval. Domácim sa Pezinok podarilo prekvapiť po druhý raz v 36.minúte, keď z protiútoku po predchádzajúcej štandardke hostí zvýšil po Kolárovej prihrávke Paukner.
Druhý polčas bol jalový. Domáci úplne ovládli hru a s ľahkosťou na kopačkách nasúkali rezignovanému Pezinku ešte dva góly. Hrdinom zápasu sa stal Paukner, ktorý pridal ďalšie dva presné zásahy – v úvode polčasu v 56.minúte a v 80.minúte z jedenástky po faule na Ivančíka (nie som si istý), čím skompletizoval čistý hetrik. S Radeckým som štadión opustil nejakú minútku pred koncom riadneho hracieho času, v bufete pri bráne sme si dali kofolu a prediskutovali možnosť zaletieť niekedy v polovici septembra na víkend do Štokholmu. Na Sihoti sme potom ešte stretli Ivanu s Janom, prehodili pár slov a rozdelili sa pri rieke. Smerom domov nasadzujem opäť rýchle tempo, po príchode potom pripravujem bike na zajtrajšok.

Hlasy:
Michal Kuruc (tréner Nitry jun.): „Každý hráč, ktorý dnes nastúpil, splnil svoju vopred určenú úlohu. Súpera sme mali preštudovaného a poznali sme jeho dobré i slabšie stránky. S výkonom mužstva som spokojný, myslím si, že aj samotný výsledok nasvedčuje tomu, že naše víťazstvo nebolo náhodné.“
Marián Tibenský (tréner Pezinka): ???

Výsledky ostatných zápasov 4.kola: FKM Nové Zámky - ŠK Slovan Bratislava jun. /2:1/, MFK Topvar Topoľčany - FK Spartak Vráble /3:0/, OTJ Moravany n.V. - MFK Vrbové /3:3/, TJ Spartak Myjava - ŠK Bernolákovo /0:0/, FC ŠTK 1914 Šamorín - FK Rača /2:0/, FC Spartak Trnava "B" - AFC Nové Mesto n.V. /2:0/, FK Slovan Nemšová - ŠK Blava Jasl.Bohunice /3:0/

Fotodokumentácia (výber):



© Text: Roland Nádaskay, Foto: Roland Nádaskay

HLAVNÁ STRÁNKA
ŠPORT